بازارهاي كريسمس فرانسه

بازارهاي كريسمس فرانسه

 

بازارهاي كريسمس فرانسه

 

فرانسه مانند ديگر كشورهاي جهان كه كريسمس را جشن مي‌گيرند، رسومي دارد كه ممكن است در كشورهاي ديگر برگزار نشود. ناگفته نماند نحوۀ برگزاري كريسمس در فرانسه كمي با كشورهاي ديگر متفاوت است. به‌عنوان مثال، مغازه‌هاي شهرهاي فرانسوي در ايام كريسمس برخلاف بسياري از كشورها، موسيقي‌هاي مربوط به كريسمس را پخش نمي‌كنند. با اينكه فرانسوي‌ها بيرون خانه‌هايشان را با چراغ‌هاي ريسه‌اي تزيين نمي‌كنند، در روستاهاي فرانسه معمولاً اين كار را انجام مي‌دهند. همچنين، وجود درخت بزرگ كريسمس در نزديكي مركز شهر فرانسه رايج است. در اين مقاله، با رسوم جالب كريسمس در فرانسه بيشتر آشنا خواهيم شد.

CRÈCHE

همان‌طوركه مي‌دانيد، يكي از دلايل زيبايي كريسمس استفاده از وسايل تزييني و دكورهاي زيبا و خاص است. بيشتر افراد نيز با برخي از وسايل، مانند درخت كريسمس و گوي‌هاي رنگارنگ و هديه‌هايي آويزان از درخت آشنا هستند. يكي از تريينات موجود در منزل هر فرد فرانسوي در كريسمس، CRÈCHE يا همان La Crèche است كه جزو سنن مهم اين كشور به شمار مي‌آيد. اين دكور شب ولادت حضرت مسيح‌(ع) را به‌تصوير مي‌كشد و شخصيت‌هاي مهمي كه در La Crèche ديده مي‌شوند، حضرت مريم(س)، حضرت يوسف(ع)، كودكي مسيح(ع)، خر، گاو نر و گاهي سه پادشاه هستند.

جشن زيباي كريسمس در فرانسه، در ۵ دسامبر آغاز مي شود كه جشن سن نيكولا ست، اما شب كريسمس زماني براي جشن كريسمس فرانسه است. ناقوس كليساها طنين انداخته مي شوند و صداي آواز دسته جمعي فرانسوي به نام نوئلز را مي خوانند. در روز كريسمس خانواده هاي مسيحي به كليسا مي روند و سپس از يك جشن فراوان غذاهاي عالي لذت مي برند كه با بوش نوئل سنتي تمام مي شود. دسري سنتي كه از كيكي اسفنجي پر شده از كرم كره يا خامه كره اي است كه به شكل تنه درخت درست شده است . اين كيك معمولاً با شكلات يا كرم كره پوشيده شده و با پودر قند به عنوان نمادي از برف، قارچهائي درست شده از مرنگ، تمشك تازه و شاخه‌هاي فرعي تزيين مي‌شود.

 

رسم خاص كريسمس در فرانسه

پيش غذا در شب كريسمس در فرانسه شامل: صدف (به زبان فرانسه des huîtres)، du foie gras (از جگر اردك يا غاز تهيه مي شود)،حلزون (به زبان فرانسه des escargots ) و ماهي قزل آلا دودي (به زبان فرانسه du saumon fumé.)

• غذاي اصلي ( Le plat princial)

غذاي اصلي كريسمس در فرانسه اغلب بوقلمون(une dinde) است كه با شاه بلوط (به زبان فرانسهaccompagnée de marrons ) و گاهي پودينگ سفيد يا سياه (به زبان فرانسه du boudin blanc ou noir) همراه است.

• دسر ( Le dessert)

دسر محبوب فرانسوي ها، كيك اسفنجي (به زبان فرانسه une génoise) آغشته به شربت (به زبان فرانسه sirop)، كره (به زبان فرانسه beurre) با يك گاناش شكلاتي (به زبان فرانسه une ganache au chocolat) مي باشد.

با اين حال ، در پرووانس(به زبان فرانسه en Provence) در جنوب شرقي فرانسه (dans le sud-est de la France) ، دسرهاي ديگري درست مي شود. اين دسرها كيك شكلاتي نيست بلكه:

  •  آجيل و خشكبار ( des noix)
  •  انجيرهاي خشك شده ( des figues séchées)
  •  مقداري كشمش خشك شده ( des raisins secs)
  •  خمير بشقاب (de la pâte de coing)
  •  ميوه هاي مختلف شيريني ( divers fruits confits) و غيره

دكوراسيون كريسمس در فرانسه

همانند بسياري از كشورهاي اروپايي، دكوراسيون اصلي در خانه ها و در خيابان ها درختان صنوبر يا سينين دونه است. الهام بخش درخت به طور عمده از الزاس بود، با اولين يادداشت ثبت نام يك درخت كريسمس كه در يك سند متني از سال 1521 در نمايشگاه Bibliotheque Humaniste در سلستات (كه تا سال 2018 بازسازي مي شود) ظاهر مي شود. اين نسخ خطي 4 شيلينگ را به سرپرست جنگل توصيف مي كند تا از درخت سنت از روز سنت توماس در روزهاي 21 دسامبر تا روز كريسمس قطع شود.

درختان ابتدا با سيب هاي روشن قرمز تزئين شدند، يادآور سقوط از آرزوي آدم و حوا. از قرن شانزدهم، گل هايي مانند گل رز، ساخته شده از كاغذ چند رنگ، درختان تزئين شده و به دنبال دكوراسيون هاي فلزي براي تصور نقره و طلا.

بازار كريسمس استراسبورگ و بازارهاي كريسمس فرانسه  440 ساله در فرانسه شناخته شده است پايتخت كريسمس، از آنجايي كه بازار آن قديمي ترين Christkindelsmärik در فرانسه (براي اولين بار در سال 1570 برگزار شد) و يكي از بزرگترين در اروپا است. امروزه، بيش از 12 مكان در مركز شهر گسترش يافته و داراي بيش از 300 غرفه، پر از غذاهاي فرانسوي، صنايع دستي و زيور آلات است.


ات مرتبط:

برچسب‌ها:


1401/4/25  | ۱۶ | injainja |
[ ]
مطالب جديد تر مطالب قدیمی تر